3x de leukste stedentrips in Nederland

Voor de ultieme stedentrip hoef je niet perse naar Lissabon, Berlijn of andere hippe stad in het buitenland. Wist je dat Nederland namelijk ook heel veel moois te bieden heeft? De afgelopen periode zijn we massaal in Nederland op vakantie gegaan, omdat dit als een van de weinige opties wél door kon gaan, en hebben we kunnen genieten van de Nederlandse natuur. Wellicht ben jij er ook achter gekomen dat je Nederland eigenlijk al die tijd ondergewaardeerd hebt. Bijna ieder jaar trekken we erop uit naar het buitenland voor vakantie en stedentrips. Weken van tevoren zocht je online naar hotspots waar je sowieso heen wilde en voor je het wist stapte je alweer in het vliegtuig. Nu onze kijk op ons eigen land is veranderd, kun je jouw bucket list aanvullen met stedentrips in Nederland. In dit blog doe je meer inspiratie op over welke steden je kunt bezoeken voor een ideaal weekend.

 

Utrecht

In Utrecht ben je vast wel eens geweest, maar misschien nog niet voor een ware stedentrip. Dit terwijl de stad je altijd een warm welkom heet met haar gezellige sfeer. De stad heeft een dorpachtige uitstraling en heeft daarnaast zoveel te bieden. Door het centrum kun je eindeloos ronddwalen en je komt er talloze aparte winkeltjes en gezellige kroegen tegen. Ook mag een bezoek aan de bekende Domtoren en de Botanische Tuinen natuurlijk niet ontbreken. In het Wilhelminapark kun je vervolgens heerlijk ontspannen. Als je nog energie over hebt, kun je ’s nachts een dansje wagen in bijvoorbeeld Club Poema of poppodia Tivoli. Ook op de Neude vindt je verschillende uitgaansgelegenheden.

 

Delft

Als thuishaven van schilder Johannes Vermeer en het beroemde Delfts Blauw, mag Delft als ultieme Nederlandse stad eigenlijk niet op je lijstje ontbreken. In deze historische stad ontdek je de oorsprong van het karakteristieke Delfts Blauw. Je kunt in Delft nog steeds zien en ervaren hoe dit aardewerk, dat inmiddels wereldberoemd is, wordt vervaardigd. De verdere rijke historie kun je bekijken in een van de vele musea en kerken in de stad. Tijdens een wandeltocht leer je de stad goed kennen. Boek een van de vele Hotels Delft om meerdere dagen in de stad te kunnen verblijven.

 

Maastricht

Ook in het zuiden van het land is veel te zien en te ontdekken, bijvoorbeeld in Maastricht. Maastricht is een onwijs gezellige, bourgondische stad tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt hier allerlei lokale lekkernijen, terrassen en bezienswaardigheden zoals. Het Bonnefantenmuseum. In Valkenburg kun je vervolgens talloze historische plekken bewonderen, zoals de Fluweelengrot en Kasteel Valkenburg. De Fluweelengrot ontstond al rond 1050 als het gevolg van mergelwinning, voornamelijk voor de bouw van het kasteel. Tegenwoordig dient het als museum. Verder kun je in de omgeving prachtige wandelingen en fietstochten maken. Om optimaal te genieten van het landschap kun je hier een Huisje huren Nederland.

Geef een reactie