Met de kinderen naar de zon: vakantietips

Ga niet te ver weg

Er is een grote regel met kinderen en een zonnige vakantie die veel ouders in acht nemen en dat is dat je er eigenlijk altijd voor zorgt dat je niet te lang onderweg bent en dus ook niet te ver weg gaat. Het is een tip om zeker met jonge kinderen niet te lang in de auto te zitten, of in het vliegtuig natuurlijk.

Een Nederlandse eigenaar

Een camping Frankrijk met Nederlandse eigenaar is vooral heel fijn als je niet zo goed Engels spreekt, maar het is daarnaast ook gewoon heel prettig dat je met de eigenaar van de camping in je eigen taal kan spreken. Je weet meteen waar je aan toe bent en je kan zonder moeite alles vragen wat je wilt vragen, over de omgeving. Als je lekker wilt gaan wandelen kost het een stuk minder moeite als je aanwijzingen hoort in het Nederlands.

Genoeg te doen

Als je met de kinderen naar de zon wilt dan betekent dat eigenlijk altijd wel dat je een stukje moet rijden. Zuid Frankrijk is gelukkig heel goed te doen maar voor kinderen blijft het een lange zit. Zorg er dus voor dat er genoeg te doen is onderweg. Houd een paar films bij de hand en neem genoeg eten en speelgoed mee om de kinderen af te leiden. En daarnaast heb je die extra stop om de benen te strekken echt nodig om niet te vervallen in totale chaos in de auto. Kinderen moeten altijd echt even hun energie kwijt, en dat valt ze niet kwalijk te nemen, zeker als je weet dat ze geen idee hebben waar ze heen gaan.

Zee

Als kinderen zich ergens wel kunnen vermaken dan is dat zonder meer de zee. Het is niet alleen voor kinderen heerlijk vertoeven aan het water en in de zon, maar ook voor jezelf is het fijn. Je kan afwisselen met je partner en echt de ruimte maken om zelf even tot rust te komen op een bedje in de zon, met misschien zelfs een goed boek. Bij de zee is het voor kinderen extra leuk om zich te vermaken, ze kunnen uren in het zand doorbrengen om kastelen te bouwen, of andere fantasierijke werelden tot leven brengen terwijl jij lekker aan het water toe kan kijken. Een camping Zuid Frankrijk aan zee is super, je kan snel terug naar de camping als je wat wilt halen en de nodige voorzieningen zoals toiletten en douches zijn ook dichtbij.

Geef een reactie